Historia

Kaikki sai alkunsa, kun K-CON TURKU 2015 järjestettiin 18. kesäkuuta 2015 nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, Turussa. K-CON TURKU teki historiaa olemalla Suomen ensimmäinen kokopäiväinen korealaisen musiikin faneille suunnattu tapahtuma.

Idea suomalaisille K-pop-faneille suunnatusta tapahtumasta lähti käyntiin, kun Suomen ensimmäisen K-CON:n pääjärjestäjä Elina Ruohonen päätti parantaa tietoisuutta korealaisesta pop-musiikista. Hän keräsi mukaan kolmetoista vapaaehtoista nuorta, joiden kanssa alkoivat suunnittelut tulevasta K-pop-tapahtumasta. Hieman suunnittelun alkamisen jälkeen perustettiin yhdistys, K-pop Suomi ry, tukemaan tapahtuman toimintaa. Yhdistyksen lisäksi tapahtuman järjestämisen mahdollistivat useat vänkärit, myyjät ja esiintyjät, jotka kantoivat oman kortensa kekoon.

Ensimmäinen tapahtuma sisälsi monenlaista toimintaa, mm. iltabileet, cosplay- ja fanfic-kilpailut, flashmobin, dance battlen, kirpputorin ja yli 600 kappaletta sisältäneen K-pop-karaoken. Seuraava tapahtuma, K-CON TURKU 2016, pidettiin laajennus- ja kehittymismielessä suurimmissa tiloissa, Turun klassillisessa lukiossa, ja Vimmasta muodostui tapahtumapäivän päättävä iltabilepaikka. Tapahtuma oli oikein onnistunut ja kehityksestä onniteltiin paljon. Tästä saimme lisää tarmoa jatkaa kehittämistä, ja vuonna 2017 K-CON TURKU vaihtoi nimekseen K-CON SUOMI muuttaessaan Turusta Tampereelle ja laajentuessaan toiminnallisesti. K-CON SUOMI 2017 olikin ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa loppuunmyyty tapahtuma!

Tänä vuonna on yhdistyksen K-pop-täytteisin vuosi. Tuttujen K-CON-tapahtumien ja bileiden lisäksi päivänvalon näkee aivan uusi tapahtuma, K-pop Rookie Battle-tanssikilpailu, joka on suunnattu aloitteleville tanssijoille ja lisää lavakokemusta haluaville! Vuosi myös sisältää RE:PLAY K-PARTY 2018-bileet, joka on jatkoa vuoden 2017 GYEOUL K-PARTY-bileille, sekä tietysti neljännen, entistä mahtavemman K-CON SUOMI-tapahtuman. Toivottavasti näemme sinutkin siellä!

Comments are closed.