Ohjelma

K-CON SUOMI 2018:n loput ohjelmakuvaukset päivitetään pian. Jo julkaistuihin Sali SM:n, Auditorio YG:n ja Pelihuone JYP:n ohjelmakuvauksiin voit tutustua aikataulun alta.

Cosplay-kilpailu Karaoke Kirpputori Myyntipöydät Taidekuja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SALI SM

 

AVAJAISET

Tapahtuman avaa huikea tanssiryhmä Team Nuggets!

Team what? Never heard of them? Well, this is the story of Team Nuggets. On a rainy day there was an abandoned bag of 4 nuggets in Helsinki, who just tried to survive. Luckily they found a leader nugget, who led them and also brought two more nuggets with him. That’s how the 7 member dance crew Team Nuggets was founded and now we are here. We are ready. We are Team Nuggets.

 

RANDOM PLAY DANCE

TANSSI | Järjestäjä: Orphic Dance Crew

Tänä vuonna K-CON SUOMI -tapahtumassa pidetään kaksi tunnin mittaista Random Play Dancea, joista toinen kuvataan YouTubeen. RPD:n järjestää Orphic Dance Crew. Käy katsomassa edellisten vuosien kuvatut RPD:t täältä.

 

DANCE WORKSHOP

TANSSI | Järjestäjä: Halcyon Dance Crew

Dance Workshoppeja järjestetään kaksi erikseen tyttö- ja poikaryhmien kappaleille. Ilmoittautuminen Dance Workshoppeihin on tapahtumapäivänä Info-pisteellä. Huomioithan, että mukaan mahtuu vain 50 ensin ilmoittautunutta.

Tyttöryhmien opetettavaksi tanssiksi on valikoitunut (G)I-DLE – LATATA. Koreografian opetetuksesta vastaavat Halcyon Dance Crewn Iris ja Viisa.

Poikaryhmien opetettavaksi tanssiksi on valikoitunut PENTAGON – SHINE. Koreografian opetuksesta vastaavat Halcyon Dance Crewn Marika ja Ellen.

 

OPEN STAGE

Open Stage on tapahtuman kävijöiden tilaisuus esitellä taitojansa lavalla. Huomioithan, että Open Stagella esiintyminen ei oikeuta ilmaiseen sisäänpääsyyn. Open Stagessa esiintyy tänä vuonna 11 ryhmää tai sooloa.

 

PÄÄTTÄJÄISET

Päättäjäisissä esintyy ensimmäisen K-pop Rookie Battlen ryhmäkategorian voittanut BITE ja palkitaan cosplay-kilpailun voittajat

 

 

Auditorio YG

 

COSPLAY 101

PUHEOHJELMA | Luennoitsija: Ninni Laaksonen

Mitä on cosplay ja mitä siihen kuuluu? Luennolla käydään läpi, mistä cosplay on saanut alkunsa ja mitä itse cosplayaajat tekevät sekä keskustellaan, missä menee pukuilun rajat. Luennolla mietitään myös, miten k-pop ja cosplay liittyvät toisiinsa. Luennoitsijana toimii K-CON TURKU 2015 cosplay-kilpailun voittaja ja nykyinen cosplay-tuomari Ninni Laaksonen.

 

VAIHTOVUOTENI KOREASSA 

PUHEOHJELMA | Luennoitsija: Thien Nguyen

Vuoden ajan vaihto-oppilaana Etelä-Koreassa viettänyt, Thien Nguyen, kertoo henkilökohtaisia kokemuksia vaihtovuodestaan. Thien opiskeli puolet vuodesta Konkukin yliopistossa, Seoulissa ja puolet hän vietti matkaten ympäri Etelä-Koreaa ja tutustuen Etelä-Korean kulttuuriin pintaa syvemmältä. Thien kertoo muun muassa kulttuurieroista, jotka yllättivät, matkailusta Etelä-Koreassa, k-pop-kulttuurista Etelä-Koreassa sekä kokemuksistaan 1 Million Dance Studiolla

 

MISTÄ ETELÄ-KOREA EI PUHU ÄÄNEEN

PUHEOHJELMA | Luennoitsija: Elina Routi

Koulunkäynti, työnteko, alkoholin sosiaalinen käyttö, politiikasta lukeminen ja K-pop on arkipäiväistä Etelä-Koreassa – niin kuin myös kiusaaminen, työstressi, alkoholismi, korruptoituneet poliitikot, mielenterveysongelmat, ja vielä kerran alkoholismi. Mitä eroa näillä aiheilla on? Kaikki näkyvät, mutta vain jälkimmäisistä hyssytellään. Tervetuloa luennolle, jossa et välty kuulemasta karuja mutta mieleenpainuvia faktoja Etelä-Korean kilpailukulttuurista sekä kritiikkiä maan ”normeja” kohtaan.

 

K-POP TANSSITYYLINÄ

PUHEOHJELMA | Luennoitsija: Mari Kim

K-pop tanssimuotona on noussut suureen suosioon Aasiassa, ja on myös nostanut viime vuosikymmenenä päätään länsimaissa k-popin yhä laajemman suosion myötä. Voiko k-popin kuitenkin tunnustaa omana tanssityylinä tulevaisuudessa? Mitä on k-pop-tanssi ja miten sen erottaa muista tyyleistä? Täyttääkö k-pop oman tyylin määritelmät? Tähän asti ollaan pääosin nähty covereita, mutta voiko K-pop olla muutakin?

 

INDIE-MUUSIKKONA JA MUSATUOTTAJANA KOREASSA

PUHEOHJELMA | Luennoitsija: Antti Oikarinen

Mitä on indiemusiikki ja mikä sen asema on Etelä-Koreassa? Millaista korealaisen indiemuusikon arki on ja miten se eroaa idolimaailmasta? Muun muassa näihin kysymyksiin vastauksia pohtii Antti Oikarinen, jolla on kokemusta Koreassa sekä indieklubien lavoilta sekä musiikkituottajan tuolista.

 

IDOLIEN PAINOSTUS JA KRITISOINTI

PUHEOHJELMA | Luennoitsija: Emma Mattson

K-pop-tähden elämä, miltä se näyttää? Värikkäitä musiikkivideoita, upeita lava-asuja ja mikä tärkeintä, kaikki kehosta kasvoihin ja esiintymiseen on virheetöntä. Mutta se, mitä idolina olemisen mukana tulee, jää usein kameroilta piiloon; järjettömiä laihdutuskuureja, ulkonäköpaineita, aikatauluja sekä loputtomasti jatkuvaa harjoittelua ja esiintymisen täydelliseksi hiomista. Jatkuva painostus ja pienien virheiden kritisointi tuntuu ulkopuolisilta tulevan kuin automaattisesti, ja monelta unohtuukin, että kauniiden kasvojen ja täydelliseksi maalatun elämän takaa löytyy vain tavallinen ihminen, eikä totuus olekaan niin ruusuinen. Puheen aikana syvennytään tarkemmin siihen, mitä jatkuva painostus ja kritisointi voi pahimmillaan aiheuttaa, ja miten se vaikuttaa idoleihin.

 

Pelihuone JYP

 

Kahoot 

#1 Nugut, K-pop:n historia, K-kosmetiikka

#2 Tyttöryhmät, K-CON:n historia, K-TV

#3 Poikaryhmät, K-CON:n tanssiryhmät, Etelä-Korean kulttuuri & historia

 

Leikkihetki

K-pop Bumtsibum & 007 Bang Game

 

K-pop Bingo

MUU | Pitäjä: Iiris Lehtonen

K-pop Bingo on perinteisestä, kaikille tutusta bingo-pelistä kehitelty moderni k-pop versio, jonka tarkoituksena on luoda kaikille pelaajille hauska ja uniikki pelikokemus. Bingon voittajalle onkin perinteiden mukaisesti luvassa pienehkö palkinto!

Comments are closed.